Moguće je biti mlad i uspešan u biznisu, poruka je upravo završenog projekta Forum mladih lidera koji je održan 18. marta 2017. godine u prostorijama Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠ PEP) u Beogradu. Forum je okupio više od 120 studenata i srednjoškolaca.

Forum mladih lidera organizovao je Studentski parlament VŠ PEP uz pomoć doc. dr Gordane Gavrićispred nastavnog osoblja.

Primarni cilj Foruma bio je okupiti mlade ljude, prvenstveno studente i srednjoškolce, kako bi im svoja iskustva preneli mladi i uspešni lideri iz različitih oblasti i na taj način ih motivisali da i sami krenu put uspeha. 

Forum je otvorio direktor VŠ PEP prof. dr Jovan Živadinović.

Nakon uvodnog izlaganja prvo predavanje održali su Branka Kiždobranski i Dejan Petrovićispred “NLP Energy House-a”. Onu su naglasili da je za svakog mladog čoveka važno da spozna sebe i svoje najiskrenije želje kako bi u životu radio posao koji ga ispunjava.

Ana Petrović, vlasnica i direktorka turističke agencije “Travel Boutique” i dobitnica brojnih nagrada iz oblasti preduzetništva, podelila je svoje iskustvo sa učesnicima o tome kako je ostvarila svoj san i od ljubavi prema putovanjima stvorila uspešan posao.

Treće predavanje je održao Aleksa Jotić koji je učesnicima ispričao kako je nakon rada u kompanijama odlučio da započne sopstveni biznis otvorivši konsultantsku kuću u oblasti prodaje pod nazivom “Business Chainz Solutions” u čemu je danas jako uspešan. Njegova poruka učesnicima bila je da ukoliko se ne usude da počnu da ostvaruju sopstveni san u poslu, život će provesti ostvarujući tuđi.

Nikola Veselinović, direktor Centra kompetencija Grupe za modeling i analitiku u retail segmentu “AddikoBank”, potrudio se da kod mladih podstakne preduzetnički duh naglašavajući značaj inovativnosti u savremenom poslovanju.

Naredni predavač, Andreja Mahović ispred kompanije “Level 99 Games”, govorio je o najbrže rastućoj industriji na svetu – gaming industriji što je posebno obradovalo srednjoškolce.

Forum je zatvorila Ana Janošev, koordinatorka projekta “Social Impact Award Srbija”, koja je učesnicima predstavila značaj društvenog preduzetništva i kako ono funkcioniše u našoj zemlji i zemljama Evrope. 

Projekat Studentskog parlamenta VŠ PEP podržale su kompanije“Coca-Cola Hellenic Group”, “Soko Štark”, pekara “Domaće kiflice” i mesara Nada” koje su učesnicima obezbedile posluženje tokom trajanja Foruma. Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda i Visoka poslovna škola strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković” iz Kruševca su svim učesnicima obezbedile poklon pakete.

Fotografije sa održanog Foruma možete pogledati ovde.